Je kunt binnen een decennium vakantie vieren op de Maan!

Moon Express beweert dat de maan binnenkort het ultieme romantische uitje voor koppels zal zijn en een reis er naar toe duurt slechts vier uur.

Een vakantie naar de maan zou, nadat een particulier bedrijf toestemming kreeg om reizen voor toeristen naar deze bestemming te gaan organiseren, snel realiteit kunnen worden.

Moon Express hoopt tegen 2026 mensen naar de maan te kunnen sturen en de miljardair Naveen Jain, die het bedrijf heeft opgericht, beweert dat het in de komende tien jaar de favoriete bestemming zal worden voor koppels, die op zoek zijn naar een romantisch uitje.

Maar deze huwelijksreis zal niet goedkoop zijn want een kaartje kost ongeveer £ 8000.

Moon Express is, nadat ze toestemming heeft gekregen om de aarde te verlaten en op de maan te landen, van plan om volgend jaar haar eerste onbemande ruimtevlucht te lanceren. Het is het enige bedrijf dat dit mag doen en kreeg in augustus van de American Federal Aviation Administration het startsein.

Jain beweert dat de reis ‘niet zwaarder zal zijn dan het nemen van een vlucht van San Francisco naar Sydney’ en dat de vlucht slechts vier uur duurt.

Jain vertelde ook tegen Amerikaans tv netwerk CNBC: “We zullen in 4 uur naar de maan kunnen gaan en dat is sneller dan van New York naar Londen vliegen.”

“Ik geloof dat er in de komende tien jaar veel mannen op hun knieën zullen gaan om hun geliefde te vragen en om ze uit te nodigen voor een huwelijksreis naar de maan.”

Moon Express zegt dat ze, om vakantiegangers de ruimte in te kunnen sturen, zullen samenwerken met het privébedrijf SpaceX van miljardair Elon Musk.

Ze zeggen dat SpaceX ‘de raket zal bouwen’ en dat Moon Express de uitvoering zal doen.

En beide bedrijven zeggen dat het een gezamenlijk doel is om mensen uiteindelijk naar Mars te brengen en dat de Maan slechts een proefrit is.

Jain voegde toe: “Mars is absoluut ons doel qua eindbestemming maar (de) Maan is het eerste oefenterrein en de eerste opstap.

“Ik geloof echt dat de problemen op de Maan en Mars vergelijkbaar zijn – de hoge straling, het enorme temperatuurverschil en als we dat probleem op de maan kunnen oplossen, kunnen we uiteindelijk gemakkelijk naar Mars gaan om daar te leven”

Een ander bedrijf, Blue Origin, beweerde in oktober ook dat ze binnen een jaar reisjes naar de ruimte zullen gaan organiseren.

Het bedrijf, opgestart door de oprichter van Amazon, Jeff Bezos, zei dat ze rond eind 2017 geplande commerciële vluchten willen gaan aanbieden.

Richard Branson investeert met het bedrijf Virgin Galactic ook in de ruimtevaart.

Het nieuwe ruimteschip voltooide vorige week zijn eerste glide-test en Virgin Galactic, ‘s werelds eerste commerciële ruimtelijn, belooft vakantiegangers een “levensveranderende” ervaring, waarbij ze een reis naar de ruimte en terug kunnen maken.

De ervaring kost $ 250.000 en beroemdheden zoals Ashton Kutcher, Katy Perry, Justin Bieber, Russell Brand en Lady Gaga hebben zich al aangemeld.